Tratamentul Petelor după Acnee

În urma tratamentelor împotriva acneei, deși ne așteptăm ca tenul nostru să fie mai curat, putem observa existența unor pete de culoare maro sau roz închis, sau chiar a unor cratere formate pe piele. Acestea sunt leziuni inflamatorii provocate de acnee și pot apărea pe orice tip de piele. Vestea bună este că avem suficiente metode pentru a le înlătura.

Vitamina C

Vitamina C este un ingredient cu calități universale și este folosită în tramamente de îngrijire a pielii diverse. Cel mai cunoscut beneficiu pe care vitamina C îl are la nivelul pielii este redarea aspectului luminos și strălucitor al tenului. Aceasta are puterea de a opri excesul producției de melanină din piele (substanța care ne colorează pielea cu pete roșiatice) și de a curăța astfel tenul. În plus, vitamina C este bogată în proprietăți de antioxidare și anti-îmbătrânire.

Peeling

Peelingul chimic este o procedură medicală estetică folosită în tratamentul petelor după acnee și a cicatricilor de acnee. Prin aplicarea unui agent exfoliant la nivelul pielii, urmată de regenerare și sinteza de colagen nou, acesta înlătură petele provocate de acnee.

Atunci când decidem să ne facem peeling, este recomandat să apelăm la un medic de specialitate. Tratamentele diferă în funcție de fiecare tip de piele sau de gradul de afectare a pielii, iar un medic specialit de dermatologie estetică te poate ajuta cu indicațiile necesare.

Dermapen

Dacă tratamentele cu creme împotriva petelor faciale nu au efect asupra pielii tale, un dispozitiv medical sofisticat – dermapenul îți poate oferi rezultate garantate chiar după 3 săptămâni de la începerea procedurii. O ședință cu dermapen durează în jur de 15 minute, timp în care este accelerată formarea de colagen nou și elastină, fără a cauza durere. Dermapenul sporește puterea de regenerare a pielii și înlătură rapid cicatricile post acneice, contribuind în același timp la ameliorarea ridurilor profunde.

Retinolul

Cunoscute ca fiind utile în tratamentele împotriva îmbătrânirii , produsele pe bază de retinol au efecte uluitoare și în lupta împotriva acneei și a petelor după acnee. Vitamina A ajută în timp la îndepărtarea petelor și reduce pigmentarea pielii, prevenind reapariția acneei prin inhibarea producerii de sebum.

Tratamentul acneei și a petelor de după acnee se poate face aplicând metode diverse și folosind substanțe diferite care acționează pentru refacerea pielii. Pentru a alege metoda ideală tipului tău de ten și a nevoii tale, cel mai bine este să faci o consultațe dermatologică estetică înainte de a programa orice procedură.

Te așteptăm la Skin Clinic cu mai multe detalii despre tratamentul facial împotriva petelor după acnee!

Leave a Comment