Skin Clinic, tratamente cosmetice eficiente pentru acnee și cicatrici de acnee

Nu puține sunt cauzele care duc la apariția acneei, atât în cazul adolescenților, cât și în cazul adulților. Fie că vorbim despre un meniu dezechilibrat sau de folosirea unor produse cosmetice de o calitate îndoielnică, fie că este vorba de un grad ridicat de stres, un dezechilibru hormonal sau alte probleme mai mult sau mai puțin vizibile, acneea afectează atât adolescenții, cât și adulții. Și, din păcate, îi afectează, de cele mai multe ori, pe termen lung și cu efecte în plan psihologic.

Acneea și cicatricile de acnee, impact psihologic puternic

Iar acest impact la nivel psihologic este provocat de cicatricile post-acnee, a căror prezență poate provoca lipsa încrederii în sine, marginalizare și, implicit, izolarea socială. Din păcate, lipsa de informare sau sfaturile mai puțin utile primite din partea prietenilor sau a familiei duc fie la ignorarea acneei, fie la tratarea ei necorespunzătoare. De aici și până la apariția complicațiilor, mai este doar un pas mic. Unul care putea fi evitat cu un consult dermatologic la timp.

Cicatricile sunt, de cele mai multe ori, rezultatul neglijenței și al informării precare. Iar asta, întrucât o acnee severă sau netratată la timp este dominată de multiple leziuni inflamatorii profunde. Recente sau vechi, superficiale sau profunde, ușoare, moderate sau severe, pigmentate sau de culoare roșie, depresive sau hipertrofice, pentru a enumera doar câteva tipuri, cicatricile de acnee mai au ceva în comun: pot fi tratate eficient la clinica dermatologică Skin Clinic din București.

Peeling chimic superficial, tratament anti-acnee

Peeling-ul chimic este unul dintre cele mai populare tratamente cosmetice non-chirurgicale pentru acnee și cicatricile de acnee. În ambele cazuri (atât pentru acnee, cât și pentru cicatricile de acnee), avantajele unui peeling chimic sunt multiple: grăbește obținerea rezultatelor (vizibile după numai o săptămână), poate fi asociat fără probleme cu un tratament local sau general și, de asemenea, tratează nu doar leziunile active, ci și petele hiperpigmentare postinflamatorii.

În ceea ce privește peeling-ul chimic pentru acnee, tratament disponibil și la cabinetul dermatologic Skin Clinic din București, peeling-ul superficial pe bază de acid salicilic este cel mai eficient (95-97%), eliminând chiar și comedoane și papule relativ severe, ameliorând aspectul pielii groase, scăzând producția de sebum și micșorând porii dilatați. În plus, acest tip de peeling poate fi folosit cu succes și pentru tratamentul acneei decolteului și spatelui, al acneei retenționale sau inflamatorii, dar și pentru eliminarea pistruilor și a ridurilor fine.

Frecvența unui astfel de tratament cosmetic, cum este peeling-ul chimic superficial pe bază de acid salicilic, depinde de la caz, la caz, în funcție de pacient. Astfel, poate fi vorba fie de 3-5 ședințe săptămânale, de două ori pe săptămână sau o dată pe lună. Perioada de recuperare după o astfel de procedură este extrem de scurtă, dacă sunt respectate indicațiile medicului dermatolog, și, timp de 2-3 zile, pielea poate fi mai uscată și poate fi semnalată o roșeată temporară.

Peeling chimic mediu, tratament pentru cicatrici de acnee

În cazul cicatricilor de acnee, un peeling chimic superficial pe bază de acid glicolic în concentrație scăzută nu aduce o ameliorare. Cicatricile superficiale pot fi tratate în urma a 4-5 ședințe (la 1-2 săptămâni distanță) de peeling chimic pe bază de acid glicolic în concentrație de 70%. Pe de altă parte, un peeling mediu, care combină acid glicolic și TCA, este mult mai eficient. Mai ales atunci când este repetat o dată sau de două ori la un interval trimestrial.

Cea mai eficientă exfoliere chimică este CROSS Tehnique, un tip de peeling chimic cu TCA 100%. Repetat de 2-3 ori, la interval de o lună, acest peeling chimic oferă cele mai bune rezultate. În general, cu cât cicatricile de acnee sunt mai profunde, este necesară fie o anumită procedură, fie o combinație de proceduri. În urma unui astfel de tratament cosmetic, ameliorarea rezultată poate fi de până la 80%. Doar în cazul cicatricilor superficiale recente, se poate apropia de 100%.

Micro-injecții cu acid hialuronic pentru cicatrici recente

Cert este că peeling-ul chimic poate fi realizat doar dacă acneea nu mai prezintă leziuni active, care să formeze noi cicatrici. Sau dacă acestea sunt limitate, iar pacientul urmează un tratament anti-acnee adecvat. De asemenea, este necesară o pregătire pre-tratament de două săptămâni, pentru a minimiza riscul reacțiilor adverse. În ceea ce privește perioada post-intervenție, pielea se va înroși, condiție care, în funcție de tipul de peeling realizat, poate persista câteva zile sau câteva săptămâni.

Un alt tratament cosmetic la fel de eficient ca peeling-ul chimic, mai ales în cazul cicatricilor recente, distensibile, îl reprezintă micro-injecțiile cu acid hialuronic. În acest caz, acidul hialuronic poate aduce o corecție considerabilă. La cabinetul dermatologic Skin Clinic, această corecție a cicatricilor recente prin micro-injecții cu acid hialuronic aduce rezultate imediate și, în plus, o ameliorare care se apropie de 100%. Iar astfel de rezultate sunt sensibil egale cu cele oferite de peeling-ul chimic.

Tratament cu Dermaroller pentru cicatricile de acnee

Eficient în tratarea cicatricilor de acnee este și tratamentul realizat cu Dermaroller sau cel cu Dermapen. Primul, Dermaroller, este utilizat de mulți medici dermatologi. Dermaroller este un dispozitiv medical asemănător unui rulou, cu ace fine, de 1-2 milimetri. Un astfel de tratament este indicat în cazul cicatricilor rotunde și elastice, recente. Intervenția este una puțin dureroasă, dar, pentru confortul pacientului, este realizată doar după aplicarea unei creme anestezice.

Pentru obținerea celor mai bune rezultate în urma tratamentului cu Dermapen, sunt indicate 3-4 astfel de ședințe, cu pauză de o lună între ele. La final, însă, rezultatele sunt comparabile cu cele obținute în urma tratamentului cu laser. Perioada de recuperare după un tratament cosmetic cu Dermapen, mai ieftin decât un tratament cosmetic cu laser, este de aproximativ o săptămână, timp în care poate fi semnalată apariția unui eritem post-intervenție.

Tratament cu Dermapen pentru cicatricile de acnee

Dermapen este un dispozitiv medical mai sofisticat decât Dermaroller. Tratamentul cosmetic cu Dermapen presupune aplicarea unei creme anestezice și o procedură care durează 15-20 de minute, realizată prin inserția unor ace fine, care stimulează sinteza de colagen, rezultatul fiind o ameliorare a aspectului pielii în proporție de 60-80%. Mecanismul de acțiune din spatele tratamentului cu Dermapen este similar cu cel pe bază de lasere fracționate sau radiofrecvență fractionată.

Fiind o procedură extrem de complexă, rezultatele sunt vizibile după trei săptămâni. La distanță de 6-7 săptămâni, este necesară încă o astfel de procedură, pentru ca rezultatele finale să aducă o ameliorare de 60-80%. După prima intervenție cu Dermapen, o ușoară roșeață poate persista timp de câteva zile, dacă procedura a vizat cicatrici superficiale. În cazul cicatricilor profunde, poate apărea un edem localizat, care va dispărea după o zi sau două.

Acneele și cicatricile de acnee ți-au dat destul de furcă, fizic și psihologic. Nu ezita să te programezi, la cabinetul dermatologic Skin Clinic din București, pentru un tratament al acneelor și cicatricilor de acnee: peeling chimic, micro-injecții cu acid hialuronic, Dermaroller sau Dermapen.

Leave a Comment