Se pot face peelinguri primăvara și vara?

Pielea noastră devine mult mai sensibilă odată cu încălzirea vremii, așadar trebuie să acordăm mai multă atenție îngrijirii sale. După câteva ore bune petrecute la soare apar pete pigmentare, ridurile par mai pronunțate, pielea se usucă și eventual, se accentuează și pistruii. În această situație în care pielea pare că îmbătrânește în mod dramatic, multe pesoane doresc să apeleze la peeling chimic. Deși este o metodă eficientă de tratament facial, documentația este foarte importantă înainte de a lua decizii pentru pielea noastră.

 Ce este peelingul chimic

Peelingul este o metodă clasică pentru corectarea imperfecțiunilor cutanate, folosită în medicina estetică de mai bine de 100 de ani. Peelingul ajută la eliminarea celulelor moarte și a straturilor superficiale ale pielii (epiderm) stimulând astfel regenerarea cutanată. Cele mai importante beneficii ale peelingului chimic sunt:

 • Rejuvenează pielea și are efect anti-îmbătrânire
 • Regenerează, hidratează și îmbunătățește aspectul pielii
 • Elimină cicatricile după acnee
 • Redă luminozitate tenului
 • Redă elasticitatea pielii
 • Atenuează ridurile
 • Rezolvă problemele pigmentării neuniforme
 • Reduce dimensiunea porilor dilatați

 

Pielea se pregătește cu două săptămâni înainte de ședința de peeling, aplicând creme speciale. Procedura durează aproximativ 15 minute și constă în aplicare unei soluții acide pentru câteva minute ce se neutralizează până la sfârșitul procedurii.

Pentru rezultate garantate, sunt necesare de obicei 4 peelinguri la intervale de 1-2 săptămâni.

Beneficiile peelingului primăvara și vara

Primăvara și mai ales vara, piele este expusă în exces la soare, iar pacienții neglijează folosirea ecranului solar sau nu îl aplică așa cum trebuie. Soarele și alți factori dăunători tenului îmbătrânesc pielea pe timpul verii mai mult decât în restul anului. Nu doar că peelingurile chimice sunt sigure în anotimpurile calde dacă le realizăm așa cum trebuie, dar sunt chiar recomandate, atâta timp cât ne protejăm pielea de razele soarelui. Așadar, peelingurile chimice făcute primăvara și vara sunt benefice pentru piele, cu condiția aplicării consecvente a unui ecran solar, de obicei mineral ,cu oxid de zinc care protejeaza pielea foarte eficient. Principalele beneficii ale peelingului primăvara și vara sunt:

 • ținerea petelor pigmentare sub control
 • mentinerea texturii și elasticității pielii “bombardate” de razele soarelui
 • menținerea strălucirii și luminozității

Ce tipuri de peeling sunt recomandate primăvara și vara

În lunile de primăvară și început de vară se folosesc peelinguri superficiale. Cele mai utilizate sunt cele cu acid salicilic și cu acid lactic, fiind peelinguri sigure, fără riscuri.

Peelingurile cu acid glicolic peste 50 % și cele cu TCA peste 20% sunt mai putin utilizate pentru că sunt mai greu de controlat și pot produce roșeață persistentă sau pete.

Peelingul cu acid salicilic este recomandat pentru piele grasă, acneică, cu o culoare nesănătoasă sau neuniformă, cu pori dilatati. E un peeling superficial cu efect antiinflamator, keratolitic care nu creează niciodată probleme. Este unul dintre preferatele mele pentru că rezultatele se văd de la prima ședință, pielea este mai netedă, cu culoare uniformă, pori mai puțin vizibili.

Peelingul cu acid lactic se recomandă pentru piele uscată sau normală, fără strălucire, cu pete . Este de asemenea foarte folosit în cabinetul meu pentru că se poate combina în aceeași ședință cu mezoterapie cu vitamine și redă instantaneu luminozitatea pielii și amelioreazaă rapid petele pigmentare rezistente.

Peelingul cu acid salicilic se efectuează o dată la 7 zile, cel cu acid lactic se poate folosi chiar de două ori pe saptămână atunci când se caută o ameliorare rapidă.

Înainte de a decide în privința peelingului chimic, este necesară evaluarea unui medic dermatolog, pentru diagnosticarea anumitor probleme de piele care ar putea afecta procesul. Pentru a afla care este tratamentul potrivit tenului tău, te așteptăm cu mare drag la Skin Clinic pentru o consultație de dermatologie estetică.

Leave a Comment