Roaccutane și alte tratamente pe cale orală ale acneei vulgare

Atunci când ne confruntăm cu acnee severă, niciun tratament cu creme de față pe care îl încercăm nu are efecte vizibile. Frustrarea cauzată de un ten extrem de inflamat, cu acnee vulgară cu leziuni mari, ne face să utilizăm agresiv loțiunile pentru piele și să răspândim mai mult bacteriile pe suprafața tenului, sau să cauzăm leziuni greu de îndepărtat.

De aceea, cele mai bune tratamente pentru acnee vulgară sunt cele administrate pe cale orală. Medicamentele orale pentru tratamentul acneei fac parte din clasa antibioticelor, contraceptivelor sau retinoizilor.

Roaccutane

Roaccutane este un derivat al vitaminei A administrat pe cale orală sub formă de comprimate. Descoperit în 1979, prin efectul miraculos avut asupra pacienților cu acnee severă, Roaccutane are numeroase efecte benefice asupra tenului nostru:

·         Reduce semnificativ excesul de sebum (aproximativ 80% din cantitatea produsă de glandele sebacee)

·         Cum bacteria responsabilă pentru producerea acneei trăiește în sebum, acneea este eliminată odată cu acesta.

·         Curăță porii prin încetinirea producerii de celule din piele

·         Reduce inflamația

Tratamentul acneei cu Roaccutane se prescrie de regulă pentru o perioadă de 5-6 luni, în urma unei consultații la un medic specialist dermatolog. În funcție de natura tenului, tipul de acnee și efectele acesteia, medicul vă poate recomanda dozele potrivite, perioada tratamentului și indicații suplimentare.

Tetraciclina

Tetraciclina tratează acneea prin reducerea inflamației și suprimarea bacteriei  care cauzează acneea. Cele mai frecvente reacții adverse după tratamentul cu Tetraciclină sunt senzația de greață, de vomă și diareea.

Doxicilina

Doxiciclina este un derivat al Tetraciclinei, care de asemenea reduce inflamația și elimină bacteria care produce acneea. Acest antibiotic produce o sensitivitate crescută la lumina solară și de aceea se recomandă evitarea expunerii la soare în timpul tratamentului.

Biseptol

Biseptolul este un antibiotic care conține Trimetroprim și Sulfametoxazona și se poate folosi, de asemenea, mai rar, în tratamentul acneei.

Contraceptivele

Tratamentul cu contraceptive ajută la restabilirea echilibrului hormonal și previne producerea  excesiva de sebum la nivelul glandelor sebacee. Este foarte important ca persoanele care au peste 35 de ani și sunt fumatoare să evite acest tratament, din cauza riscului de tromboză.

Indiferent de stadiul în care se află, acneea nu este niciodată imposibil de eliminat. Tratamentele pe care orală cu antibiotic vă pot ajuta în lupta împotriva acneei vulgare.

Vă așteptăm cu drag la clinica de estetică și dermatologie Skin Clinic, pentru tramanente și sfaturi împotriva acneei vulgare.

Leave a Comment