Remedii Pentru Pori Dilatați

Tenul nostru este expus zilnic la factori nocivi precum temperaturi extreme, sustanțe toxice, raze ultraviolete în timpul verii, microbi, stres, iar o îngrijire necorespunzătoare a pielii accentuează problemele cauzate de acești factori. Printre cele mai frecvente afecțiuni ale tenului declanșate astfel se numără porii dilatați.

Este important de știut că, din păcate, porii nu dispar complet. Vestea bună este că există destule remedii care minimalizează aspectul porilor deschiși și îi face aproape invizibli. Pentru a putea apela la metode de micșorare a porilor dilatați, trebuie să știm mai întâi cu ce ne confruntăm.

Ce sunt porii?

Porii reprezintă deschizături ale canalelor pilo-sebacee, care conțin în interior sebumul. Secreția de sebum variază în funcție de vârstă, fiind foarte mică în copilărie și crescând substanțial la pubertate. Diametrul porilor devine dublu la persoanele între 25 și 50 de ani.

Porii dilatați sunt mult mai vizibili la persoanele cu ten gras, în special in zona T, unde se produce cea mai mare cantitate de sebum.

Știu că cea mai la îndemână metodă pentru a încerca să-ți ascunzi porii este acoperirea lor cu machiaj. Dacă deja ai încercat asta, probabil ai observat că fondul de ten ți-a scos și mai mult în evidență porii și chiar a reușit să-I dilateze. Pentru a te ajuta să îți recapeți tenul neted, pe care să aplici ulterior machiajul în obținerea unui aspect delicat, îți prezint câteva remedii pentru pori dilatați.

Peeling cu acid salicilic

Dintre toate tipurile de peeling, peelingurile cu acid salicilic este cel mai eficient tratament împotriva porilor dilatați, oferind rezultate aproape de perfecțiune (95-97%). Acidul salicilic pătrunde cel mai bine în pori, rezultatele fiind vizibile chiar după prima ședință de peeling.

Peelingurile cu acid salicilic sunt tolerate de toate tipurile de piele, însă sunt indicate mai ales pentru tenul gras. Alături de micșorarea vizibilă a porilor dilatați, are rezultate uluitoare în tratarea acneei și a cicatricilor de acnee, eliminare pistruilor și a ridurilor și liniilor fine. Secretul rezultatului miraculos al acestei metode se află în spatele proprietăților benefice ale acidului salicilic. Extras din scoarță de salcie, acidul salicilic îndepărtează piele moartă și scade vizibil producția de sebum, oferind pielii un aspect nedet și suplu.

Microneedling

Microneedlingul este o metodă de terapie estetică prin care se stimulează formarea unor straturi tinere de colagen și elastină. Straturile nou formate creează o rețea în jurul porilor, făcându-I să pară mai puțin vizibili.

Terapia se realizează prin dispozitivul medical special numit Dermapen. Produra cu microneedling este eficientă pentru toate tipurile de piele și se poate aplica atât pe față, cât și pe alte porțiuni ale corpului care prezintă afecțiuni– gât, decolteu, mâini.

Pentru pielea normală sau uscată se recomandă 3 -4 ședințe de microneedling. Asemenea peelingului, microneedlingul reduce dimensiunea porilor dilatați, având și alte beneficii asupra pielii: atenuarea ridurilor fine, eliminarea hiperpigmentării, vindecarea cicatricilor după acnee.

Biorevitalizare cu Acid Hialuronic

Acidul hialuronic este o proteină regăsită în pielea noastră în mod natural, având rolul de a asigura hidratarea fibrelor de colagen și elastină și de a menține articulațiile lubrifiate. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic din piele scade. De aceea, pentru a-ți fermitatea și vitalitatea pielii, poți apela la câteva sedinte de biorevitalizare cu acid hialuronic. Asemenea microneedlingul cu dermapen, procedura de biorevitalizare cu acid hialuronic stimulează formarea de colagen tânăr care înconjoară porii și îi face aproape invizibili.

Dacă te-ai săturat de aspectul inestetic al porilor dilatați, te aștept la Skin Clinic pentru o consultație de dermatologie estetică. Hai să vedem ce remedii pentru porii dilatați se potrivesc mai bine tenului tău.

Leave a Comment