Prevenție anti-aging: 6 factori care îmbătrânesc prematur pielea

Se spune că frumusețea este în ochii privitorului, dar ce facem atunci când ne uităm în oglindă și nu suntem mulțumite cu ce vedem? Ni se tot spune că trebuie să avem grijă de pielea noastră încă din tinerețe, pentru ca aceasta să arate bine un timp cât mai îndelungat. Dar, cumva, alegem să ignorăm toate avertismentele și ne trezim într-o zi în fața oglinzii și suntem pline de regrete. Azi, vă prezentăm câteva dintre cele mai comune greșeli pe care le facem și care îmbătrânesc prematur pielea.

Nu ne înțelegem pielea

Cu toții vom experimenta, la un moment dat, schimbări ale aspectului pielii cauzate de radiațiile ultraviolete și trecerea timpului. Înțelegerea pielii poate fi de mare ajutor atunci când ne dorim îmbunătățirea aspectului fizic. Mai ales atunci când luăm în considerare utilizarea așa-numitelor produse anti-îmbătranire, cum ar fi fillerele antirid. Pielea este cel mai mare organ din corpul uman și are o serie de funcții importante. Nu numai că dă aspectul și forma noastră, dar ea are și alte funcții esențiale, cum ar fi protejarea organismului de mediu, prevenirea pierderii excesive a apei din corp și protejarea organismului împotriva infecțiilor. De aceea, pentru a o înțelege mai bine, este necesar să apelăm la ajutorul unui medic dermatolog.

Radiațiile UV 

Obiceiuri ca fumatul, consumul de băuturi alcoolice, expunerea excesivă la soare și stresul pot accelera ceasul biologic. Cu toate aceastea, din toți factorii de îmbătrânire, razele UV reprezintă cea mai mare amenințare. De fapt, radiațiile ultraviolete sunt considerate a fi responsabile pentru cea mai mare parte a îmbătrânirii pielii. Fără efectele nocive ale soarelui, probabil că ridurile nu s-ar dezvolta până pe la vârsta de 80 de ani. Soluțiile estetice și de corectare dermatologică nu pot întoarce timpul. Cu toate acestea, ele pot îmbunătăți structura și elasticitatea pielii, completând, de asemenea, ridurile și cutele, restabilind volumul facial.

Exagerăm cu dulciurile

Defalcarea de zaharuri, numită glicare, dăunează colagenului, care menține pielea netedă și fermă. Pentru a preveni acest proces, adăugați în dietă carbohidrați cu indice glicemic mic, cum ar fi cereale integrale. Acestea au în mod natural un nivel scăzut de zahăr, iar organismul le procesează lent, pentru a limita pierderea de colagen. Dacă doriți să îndulciți ceaiul sau fulgii de ovăz fără a vă afecta pielea, încercați îndulcitorii naturali pe bază de plante, cum ar fi ștevia, care este ușor de digerat și nu declanșează glicarea.

Lipsa alcalinelor

Mulți nutriționiști spun că văd o mare îmbunătățire a pielii și a părului la pacienții lor atunci când aceștia mănâncă mai multe alimente alcaline, cum ar fi pătrunjelul, migdalele, varza, perele, lămâile și merele. În cazul în care corpul este prea acid, lucru care se poate întâmpla atunci când dieta este dezechilibrată, el pierde mineralele alcaline, cum ar fi calciu, potasiu și magneziu, care ne permit să avem oase puternice, păr și dinți sănătoși.

Mereu alegem cafeaua

Cercetările sugerează că atât ceaiul verde, cât și cel negru conțin compuși de protecție, cum ar fi EGCG-ul și flavonele, care ajută la prevenirea cancerului de piele și a defalcării colagenului, cauza principală a ridurilor.

Dietă dezechilibrată

Atunci când dieta nu este echilibrată, pielea, părul și unghiile vor avea de suferit. Scăderea drastică a numărului de calorii poate priva organismul de anumite substanțe nutritive care promovează diviziunea celulară sănătoasă, regenerarea celulelor, textura și tonusul pielii în ansamblu. Pielea necesită, de asemenea, acizi grași esențiali, pe care organismul nu-i poate produce pe cont propriu pentru a menține hidratarea. O dietă care este prea săracă în grăsimi ar putea provoca piele uscată, căderea părului și unghii fragile.

Astăzi, oamenii își pot îmbunătăți aspectul mai mult ca oricând, iar idealul de frumusețe are o scară mult mai largă. Deși este bine să știm că se pot face anumite îmbunătățiri subtile, elegante, care să facă aspectul exterior să se potrivească mai bine cu starea pe care o avem în interior, nu trebuie să uităm că trebuie să avem grijă de frumusețea noastră zilnic, să îi oferim îngrijirea pe care o merită. Numai așa ne vom putea mulțumi peste ani, când ne vom uita în oglindă.

Leave a Comment