Peeling cu acid salicilic, tratamentul pentru acnee și cicatrici de acnee

Preocuparea pentru frumusețe nu este recentă, ci datează încă din Antichitate. Prin urmare, nu puțini au fost savanții care, de-a lungul timpului, au descoperit și perfecționat noi și noi produse și tratamente cosmetice pentru un ten fără imperfecțiuni. Iar peelingul chimic se regăsește printre acestea. Perfecționată continuu în cei 150 de ani de existență, această procedură este cea mai apreciată în domeniul cosmeticii. Și, de vreme ce oferă rezultatul căutat încă din Antichitate – o piele catifelată, fără pete și imperfecțiuni -, popularitatea acestui tratament cosmetic e de înțeles. Cum altfel, când un peeling chimic este tratamentul ideal pentru diverse afecțiuni ale pielii?

Peelingul cu acid salicilic, cel mai eficient peeling superficial

Peelingul chimic – sau, altfel spus, reîntinerirea controlată a pielii din interior – poate fi catalogat în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul afecțiunii și nivelul de intervenție. Astfel, există peeling superficial, peeling mediu și peeling profund. Peelingul superficial, despre care vom vorbi astăzi, este ideal, printre altele, pentru acnee și cicatricile de acnee, țintind straturile superficiale ale pielii. Peelingul mediu și peelingul profund acționează la un nivel din ce în ce mai adânc și sunt proceduri folosite pentru afecțiuni moderate sau severe ale pielii – cum ar fi pigmentarea neuniformă, ridurile și cicatricile medii și profunde -, accelerând procesul de regenerare celulară.

Din categoria peelingurilor superficiale, peelingul cu acid salicilic este cel mai eficient, oferind rezultate aproape de perfecțiune (95-97%). Tolerat de toate tipurile de piele, peelingul superficial cu acid salicilic tratează cu succes acneea și cicatricile de acnee (inclusiv acneea decolteului și a spatelui, acneea retențională și acneea inflamatorie), elimină comedoane și papule relative severe, scade producția de sebum și micșorează porii dilatați. În plus, peelingul superficial cu acid salicilic este la fel de eficient și în eliminarea pistruilor și a ridurilor și liniilor fine. Secretul unei astfel de proceduri se ascunde în spatele proprietăților miraculoase ale acidului salicilic.

Acidul salicilic, de la Plinius cel Bătrân, la proceduri revoluționare

Acidul salicilic are o istorie de peste 2.000 de ani în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Plinius cel Bătrân, unul dintre cei mai renumiți erudiți ai Imperiului Roman, folosea, în secolul I, scoarța de salcie ca sursă de acid salicilic pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii. La începutul secolului al XIX-lea, chimiștii Buchner, Brugnatelle și Fontana călcau pe urmele lui Plinius cel Bătrân și foloseau tot scoarța de salcie drept sursă de acid salicilic. În cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, dermatologul german Paul Gerson Unna era creditat drept primul savant care descria exact proprietățile acidului salicilic și diverse modalități de întrebuințare a acestuia în medicină.

Așa se face că, la distanță de mai bine de 2.000 de ani, acidul salicilic este în continuare un ingredient esențial în produsele și tratamentele cosmetice anti-aging. Peelingul superficial cu acid salicilic previne îmbătrânirea cutanată, stimulează elasticitatea pielii, accelerează procesul de regenerare și rejuvenare, eliminând imperfecțiunile pielii. Efectele unui peeling superficial cu acid salicilic sunt vizibile după câteva zile, iar rezultatul dorit, o piele catifelată și fără imperfecțiuni, poate fi obținut după numai câteva ședințe. Un alt avantaj al peelingului chimic superficial este acela că pacientul își poate relua activitatea obișnuită, dacă respectă indicațiile medicului specialist, în aceeași zi.

Peeling chimic superficial pentru un ten fără imperfecțiuni

Pentru a obține cele mai bune rezultate, frecvența cu care trebuie efectuat peelingul superficial cu acid salicilic depinde de la pacient, la pacient, în funcție de afecțiunea tratată și de modul în care a fost afectată pielea. În unele cazuri, poate fi nevoie de numai trei ședințe de peeling chimic, în vreme ce alte cazuri presupun șase sau zece astfel de ședințe. În medie, peelingurile sunt realizate la distanță de două săptămâni, dar și aici depinde de fiecare pacient în parte. Astfel, în funcție de caz, vizitele la un cabinet modern de dermatologie estetică pot avea loc fie o dată la două săptămâni, fie la trei sau patru săptămâni. Medicul dermatolog este singurul în măsură să stabilească acest lucru.

La o clinică modernă de dermatologie estetică, orice tratament cosmetic este însoțit de consiliere personalizată, pentru ca pacientul să cunoască toate informațiile necesare cu privire la o astfel de procedură. Atât în ceea ce privește perioada pre-intervenție, cât și post-intervenție, incluzând detalii despre efectele secundare pe care le presupune o astfel de tehnică. Cum peelingul superficial cu acid salicilic este o procedură rapidă (15-20 de minute) și nedureroasă, perioada de recuperare este extrem de scurtă. În primele zile post-intervenție, pielea se poate înroși, dar un machiaj discret, la recomandarea medicului dermatolog, poate acoperi această roșeață, fără să o agraveze.

Leave a Comment