Mituri despre fillere

Substanțele de umplere alternative la chirurgia estetică au devenit un tratament cunoscut și eficient pentru întinerirea tenului. Cu toate acestea, devenim reticenți în a apela la aceste proceduri din cauza miturilor pe care e auzim despre ele. Pentru a putea lua decizii corecte în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului tenului nostru, îți prezint câteva mituri despre fillere pe care nu trebuie să le mai crezi.

Înainte de toate, iată care sunt beneficiile și indicațiile substanțelor de umplere:

 • corectarea cicatricilor
 • corectarea asimetriilor faciale
 • stergerea ridurilor
 • reconturarea facială
 • volumizarea obrajilor, frunții, bărbiei,
 • tratamentul cearcănelor
 • rejuvenarea gâtului și decolteului
 • rejuvenarea mâinilor
 • lifting nechirurgical
 • rinoplastie nechirurgicală
 • corectarea după liposucție sau traumatisme

Mit #1: Substanțele de umplere îmi vor oferi un aspect ”artificial”. – FALS

Medicul specialist de dermatologie estetică se va asigura ca injecțiile să fie făcute în zonele potrivite, având grijă să nu folosească prea multă sau prea puțină substanță. De aceea, pentru obținerea unui efect natural, este necesar să te informezi și să apelezi la un medic de încredere.

Mit #2: Fillerele necesită ședințe de întreținere permanente – FALS

Primele fillere apărute durau 6 luni, însă formulele avansate din ziua de azi fac tratamentul să dureze cel puțin un an. Numai fillerele ce se injectează în buze sau în jurul gurii nu durează foarte mult. Injectate în zone relativ imobile, cum ar fi obrajii, bărbia sau cearcănele, fillerele pot dura ani de zile.

Mit #3: Fillerele necesită mult timp de recuperare – FALS

Multe programări pentru injecții sunt făcute în timpul prânzului, permițând pacienților să se întoarcă la birou chiar după tratament. În cel mai rău caz, se poate să apară mici urme de roșeață, sensibilitate, mâncărime sau edem – simptome cărora le putem face față fără să ne întrerupem activitățile zilnice și să ne ascundem în casă.

Mit #4: Cremele anti-îmbătrânire sunt la fel de eficiente. – FALS

Folosirea cremelor nu poate înlocui injectarea ingredientele pentru intinerire în interiorul pielii. Putem folosi cu încredere creme anti-rid pentru a completa tratamentul cu fillere, dar în niciun caz pentru a-l substitui.

Mit #5: Dacă întrerup injectarea mi se va ”lăsa” fața – FALS

Din contră, acidul polilactic, acidul hialuronic și alte substanțe de umplere stimulează formarea de colagen local și mențin elasticitatea pielii. În plus, întreruperea tratamentului nu te va face niciodată să arăți mai puțin bine decât înainte de tratament.

Mit #6: Fillerele sunt doar pentru femei – FALS

În mod surprinzător, mulți pacienți care apelează la injecții cu substanțe de umplere sunt bărbați. Femeile solicită cel mai frecvent lifting pentru sprancene sau obraji și augmentarea buzelor, pe când bărbații preferă să trateze hiperhidroza sau liniile de încruntare.

Dacă vrei să afli mai multe despre fillere, te așteptăm cu drag la Skin Clinic pentru o consultație de dermatologie estetică.

Leave a Comment