Mezoterapia: cum sa redobandesti o piele stralucitoare

mezoterapie

Mezoterapia: un tratament preventiv anti-age

    Mezoterapia a aparut in Franta, in anul 1950. Initial a fost folosita in tratamentul bolilor reumatice, traumatologie, boli vasculare. Doze mici de substante pot produce un rezultat significativ printr-un mecanism reflex ce include stimularea microcorculatiei si difuzia la nivelul vaselor de sange,limfa.

    O piele frumoasa prezinta caracteristici bine definite ca luminozitate, culoare omogena, o anumita transparenta, fermitate, elasticitate si riduri absente. Uneori la persoanele tinere, pielea poate avea un aspect obosit, tern chiar daca nu exista riduri si volumul si conturul fetei sant pastrate. Vitalitatea si sanatatea pielii tinere poate fi mentinuta sau regasita prin procedeul de mezoterapie. Imbatranirea este diferita de la o persoana la alta. Depinde de bagajul genetic, de cum ne -am ingrijit pe parcursul anilor, de prezenta unei patologii asociate, de nivelul de stres ,poluare etc. Medicul dermatolog va stabili strategia de urmat in functie de toti acesti factori.

Procedura consta in injectarea cu un ac fin, la nivelul superficial al pielii a unui cocktail compus din : vitamine, antioxidanti, aminoacizi.
    Mezoterapia poate fi un tratament preventiv anti-age sau de metinere a unor  rezultate obtinute déjà prin laser, peeling chimic, Botox, etc…
Se recomanda repetarea sedintelor la intervale bine precizate ( 1/luna sau 1/trimestru) pentru obtinerea unor rezultate maxime.
Se obtine o mai buna vascularizare si oxigenare a pielii, cresterea sintezei de colagen, reducerea productei de pigment melanic. Ca urmare pielea devine luminoasa, hidratata, mai densa (efecte imediate), isi recapata elasticitatea si are culoare omogena.
Rezultatele se vad de la prima sedinta, aspectul, textura pielii si fermitatea se amelioareaza in timp, lucru care explica si obtinerea unui efect lifting (Mezolift).
Rezultatele mezoterapiei sunt excelente nu numai ca preventia si tratamentul pielii imbatranite dar si in cazul fumatorilor, persoanelor anemice si cu disfunctii endocrine cum ar fi hipotiroidismul.
Este de mentionat ca mezoterapia se poate folosi nu numai pe pielea fetei dar si a gatului, decolteului, mainilor, abdomenului, fata interna a coapselor sia bratelor cunoscute ca zone cu piele sensibila care se rideaza usor si isi pierd elasticitatea, dupa sarcina, expunere la soare sau dupa diete restrictive.
Rezultate deosebite se obtin cu aceasta metoda si in tratementul alopeciei sau in cazurile cu par fara volum, fara stralucire, cu fire care se rup usor.

Imbatranire: secretele anti-aging

Biorevitalizare cu acid hialuronic

 

Dr. Daniela Taher

office@skinclinic.ro , iamdrd@yahoo.fr

Pentru mai multe informatii despre medicina estetica puteti vizita site-ul nostru:

http://skinclinic.ro/

Leave a Comment