Marire buze (cu acid hialuronic)

Buzele au rol in expresia faciala, pot exprima caracterul unei persoane si bineinteles pot accentua feminitatea.

Augmentarea buzelor consta in ameliorarea conturului si marirea volumului pentru a imbunatati aspectul lor in relatie cu structurile faciale inconjuratoare:  pometi, nas, dantura. Scopul este obtinerea unei stucturi tridimensionale care sa sugereze o emotie pozitiva. In cazul unei persoane de talie mica cu oasele pometilor mai putin proeminente , cu o fata cu trasaturi delicate, buzele trebuie marite in raport cu aceste caracteristici. Din contra, o persona cu o barbie bine conturata, cu pometi mai mari poate beneficia de o augumentare a buzelor mai importanta. Buzele lui Angelina Jolie nu se potrivesc oricui.

Buza superiora trebuie sa fie cam la 2 cm de piramida nazala iar cea inferiara la 4 cm de menton. Linia trasata de la marginea narilor trebuie sa intersecteze usor coltul buzelor, iar buza inferioara sa fie cu 1-2mm mai plina decat cea superioara. Unghiul nazolabial (intre nas si buze)trebuie sa fie 85-105 grade.

Maximul de volum si hidratare se intalnesc la varsta adoloscentei. In jurul varstei de 30 de ani buzele incep sa-si piarda aceste caracteristici juvenile. Cu varsta pot aparea caderea coltului buzelor, subtierea lor, si in deosebit a portiunii laterale, marirea distantei dintre piramida nazala si buze si stergerea conturului. Tot mai multe femei, chiar si barbati,  solicita ameliorarea volumului si formei buzelor pentru a-si sublinia o anumita personalitate, a deveni mai atragatoare si mai feminine sau pentru a corecta transformarile datorate varstei sau anumitor asimetrii. O simple ridicare a coltului buzelor poate elimina aspectul trist al fetei instantaneu, iar  reconturarea si rotunjirea usoara poate exprima prospetime si glamour.

La inceput,  augmentarea buzelor nu era standardizata si nu se executa tinand cont de anatomia locala, rezultatele fiind de multe ori neplacute, cu aspect nenatural -ca un cordon de la un capat la altul al buzelor. Astazi tehnica s-a rafinat permitand o corectie subtila si naturala.

Procedurile disponibile pentru augmentarea buzelor sunt injectari de substanta de umplere temporare, semi permanente, permanente, implanturi, sau chirurgie. Substantele temporare sunt reprezentate de colagen (aproape abandonat datorita riscurilor reactiilor alergice si persistentei mai scazute in piele) sau de   acidul hialuronic. Grasimea autologa reprezinta o solutie semi-permanenta cu o persistenta de ani de zile. Substantele permanente ca silicon, hidroxiapatita, acid polilactic, polimetil metacrilat au fost in mare parte abandonate datorita complicatiilor frecvente. Implantele sunt reprezentate de tuburi de goretex, sau material biologic ca fascie, dermis. Procedeele chirurgicale sunt reprezentate de plastii in Z,W…

Marire buze cu acidul hialuronic

 

marire buze

Cel mai utilizat,  e de departe acidul hialuronic care permite o modelare naturala, medicul putand realmente sculpta buzele. Riscul reactiilor adverse este minim mai ales in cazul acidului hialuronic inalt purificat. Pentru ca este o substanta biodegradabila rezista cam 6-12 luni la nivelul unde a fost injectat dupa care tratamentul se poate repeta. Procedura se realizeaza sub anestezie locala  (asemanator cu anestezia efectuata de dentisti sau prin aplicarea unei creme anestezice pentru 20-30 min ). E nedureroasa sau foarte putin dureroasa si dureza 15-20 min. Dupa tratament,  buzele sunt edematiate , pot apare echimoze, hemtoame , asimetrii pasagere. Toate acestea persista cam 5-10 zile dupa care se efectueaza uneori un retus.

Contraindicatiile sunt reprezentate de herpes activ, infectii locale,diabet,alergii multiple, boli autoimune.

Complicatiile, in cazul injectiilor cu acid hialuronic,pot fi : reactii alergice, granuloame( foarte rare) ; in cazul injectiilor cu substante permanente complicatiile pot fi infectii, alergie, granuloame (destul de des) noduli, interferenta cu functia mecanica a buzelor, senzatie de corp strain.  Injectarea buzelor se poate face de la varsta de 18 pana la 70 de ani cu conditia ca persoana sa  poate intelege procedura si riscurile, si sa nu aiba contraindicatii. Se pot practica la inceput injectii cu acid hialuronic si daca persoana se decide pentru o procedura semipermanenta se recomanda injectia cu grasime.

Se recomanda intodeauna si corectarea ridurilor si atrofiei din jurul gurii pentru recrearea unui aspect armonios si reintnerirea zonei respective.

Uneori,  un tatuaj semipermanent poate aduce un beneficiu in plus daca este executat de un tehnician experimentat. De asemenerea,  folosirea unui gloss hidratant si repulpant pe baza de acid hialuronic de mai multe ori pe zi, poate pune in valoare rezultatele obtinute.

Augmentarea buzelor poate fi un succes daca medicul are simt artistic, este atent la detaliu si cu experienta in domeniu.

Dr.Daniela Taher
Specialist in Dermatologie Estetica
office@skinclinic.ro , iamdrd@yahoo.fr

http://skinclinic.ro/

Leave a Comment