Injectiile cu PRP / Vampire lift

 

PRP, pentru ridurile fetei, decolteului, mainilor si chiar pentru alopecie

PRP (platelet rich plasma) este la moda de cativa ani desi nu este o procedura noua pentru ca este folosita de mai bine de 30 de ani in diferite specialitati ca oftalmologia, ortopedia, reumatologia, chirurgia cardiaca. Folosirea PRP in medicina estetica a inceput in 2005 odata cu publicarea unor lucrari ce au aratat vindecarea cu succes a ulcerelor la pacientii diabetici, si grabirea vindecarii in cazuri severe de arsuri.

PRP inseamna plasma imbogatita in plachete. Normal, sangele contine 95% globule rosii, dar dupa separarea si eliminarea acestora se obtine o plasma cu 95% plachete.

PRP
Aceste celule cunoscute si sub numele de tromobocite sunt esentiale in procesele de coagulare si reparare tisulara.
Dupa recoltarea unei mici cantitati de sange, acesta se centrifugheaza pentru separarea diferitelor elemente si apoi se injecteaza plasma imbogatita in plachete folosind tehnica de mezoterapie la nivelul conturului ochilor si in restul fetei unde sunt prezente riduri, la nivelul gatului, decolteului, mainilor si chiar a pielii paroase a capului.
Daca se foloseste plasma cu trombina atunci e vorba de un filler light care se va injecta in riduri cum ar fi cele din jurul gurii, ochilor sau chiar pentru ridurile orizontale ale gatului, decolteului, vergeturi.
Rezultatul este imediat dar se poate aprecia mai bine in zilele urmatoare cand pielea este foarte luminoasa si neteda. Adevarul e ca nu am vazut dupa nici o alta procedura un asemenea efect, fie ca sunt  mezoterapie, peelinguri sau orice altceva. Mai ales ca nu exista nici un fel de roseata sau descuamare. PACIENTII SINT INCANTATI si poate fi o procedura indicata inaintea unui eveniment important cand vrem sa aratam foarte bine. Pentru a evita orice vanatai si roseata sau edem, se utilizeaza ace 34 gauge, si se recomanda arnica comprimate inainte si dupa procedura.

PRP alopecie

Dr. Daniela Taher

http://skinclinic.ro/

Leave a Comment