Îngrijirea pielii între mit și realitate

Atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, explozia recentă de produse și tratamente anti-aging și sfaturi cosmetice primite de la amatori nu te ajută deloc să faci diferența între mit și realitate. Din fericire, un specialist în dermatologia estetică îți poate spune ce mulți alții îți ascund: adevărul.

Vârsta este decisivă în alegerea produselor cosmetice – FALS

Nu puține sunt produsele cosmetice care, potrivit producătorilor, se adresează unui anumit segment de vârstă. Ceea ce trebuie să știi este că vârsta nu este un tip de piele. De ce? Pentru că o persoană la 50 de ani poate avea același tip de piele și aceleași probleme medicale ca o persoană la 30 de ani.

Produsele mai scumpe oferă rezultate mai bune – FALS

Adevărul este că nu prețul unui produs de îngrijire a pielii determină eficiența acestuia. Dar ce anume? Ingredientele din care este realizat. Consultă un medic specialist în dermatologia estetică, este singurul care îți poate spune exact care sunt produsele anti-aging care se potrivesc pielii tale.

Dacă bei 2L de apă/zi, pielea nu mai are nevoie de îngrijire – FALS

Într-adevăr, apa este esențială pentru sănătatea întregului organism, nu numai a tenului. Dar, atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, apa este doar o mică piesă dintr-un puzzle care trebuie completat cu un tratament cosmetic personalizat. Altfel, nu te poți bucura de rezultate pe termen lung.

Toate cremele anti-aging pot elimina ridurile – FALS

Nu puține sunt produsele și cremele anti-aging care doar hidratează pielea și, prin urmare, oferă rezultate temporare. Dimpotrivă. Cremele eficiente în lupta anti-aging sunt cele pe bază de Retinol, care penetrează în profunzime, cu o eficiență dovedită atât în tratarea ridurilor, cât și a acneelor.

Acneea nu afectează adulții – FALS

Acneea adultului este o condiție medicală des întâlnită în toate colțurile lumii și nu puține sunt cauzele care pot determina o astfel de problemă medicală. Din fericire, însă, există și tratamente pentru acneea adultului. Un specialist în dermatologia estetică îți poate spune care sunt acestea.

Tipul pielii nu se schimbă niciodată – FALS

De-a lungul timpului, tipul pielii se schimbă constant, modificările fiind cauzate de mai mulți factori. Unii țin de mediu, alții – de un anumit sezon, în vreme ce alți factori sunt declanșați de schimbările hormonale. Acneea adultului este cel mai bun exemplu care demonstrează că tipul pielii se schimbă.

Nu e obligatoriu să te demachiezi înainte de culcare – FALS

La finalul zilei, ești extrem de obosită și, uneori, ai tendința de a nu îndepărta machiajul purtat pe timpul zilei. Gândește-te de două ori înainte să faci asta. Machiajul lăsat peste noapte sau resturile de machiaj, dacă te-ai demachiat superficial, provoacă iritații, inflamații și alte probleme ale tenului.

Când e înnorat, poți renunța la cremele de protecție solară – FALS

Chiar și atunci când cerul e acoperit de nori, razele UV sunt la fel de periculoase pentru piele. Cum razele UV accelerează apariția ridurilor, cremele de protecție solară sunt esențiale în procesul anti-îmbătrânire. Iar asta înseamnă că trebuie folosite zilnic, indiferent de cum se prezintă vremea.

Nu există exfoliere în exces – FALS

Într-adevăr, exfolierea este un element esențial în orice rutină de îngrijire personală susținând regenerarea celulară și rejuvenarea pielii. Cu toate acestea, exfolierea în exces poate provoca iritații serioase la nivelul pielii. Nu ezita să te programezi pentru o consultație dermatologică amănunțită.

Vei îmbătrâni la fel ca mama ta – FALS

Da, bagajul genetic joacă un rol important în aspectul pielii, dar alți factori determină modul în care pielea îmbătrânește (expunerea prelungită la soare, obiceiurile nocive, stresul, etc). Acești factori sunt cei răspunzători de îmbătrânirea cutanată, dar și de riduri, acnee și alte condiții medicale.

Leave a Comment