Imbatranire: secretele anti-aging

Imbatranire: solutiile nechirurgicale pentru prevenire

O multitudine de proceduri si de tehnologii sunt astazi oferite in terapiile anti-age ca solutii nechirurgicale de intinerire sau prezervare a tineretii.

Medicii esteticieni trebuie sa propuna tatamentul cel mai potrivit pentru fiecare persoana/pacient in functie de varsta lor, de gradul de imbatranire, de tipul de piele, de modul de viata si patologii asociate.

Exista persoane care arata mult mai in varsta decat varsta biologica pentru ca au fumat sau fumeaza, s-au expus mult la soare, au avut o viata stresanta pe o perioada mai lunga, sau au patologii asociate cum ar fi diabetul sau boli cronice. Medicul va tine cont de toate aceste caracteristici si de faptul ca acest pacient are intotdeauna nevoie de retusuri periodice si de proceduri de intretinere a rezultatelor. De asemenea, majoritatea au nevoie de proceduri combinate pentru a adresa multiplele semne de imbatranire cutanate cum ar fi culoarea terna, galbuie, pielea lasata, ridurile, modificarile de contur facial.

Acesti pacienti vor fi indrumati,in primul rand, sa reduca numarul de tigari, sau sa se lase de fumat, sa nu se mai expuna excesiv la soare, sa foloseasca intotdeauna un ecran solar, sa  reduca nivelul de stress, si sa foloseasca, bineinteles, anumite creme medicale.

De asemenea, procedurile care previn procesul de imbatranire cutanata trebuie incepute cat mai devreme, in jurul varstei de 28-30 de ani.

Aceste proceduri sunt peelinguri chimice  superficiale in timpul lunilor de toamna ,iarna ,pana in luna iulie,mezoterapia cu cocteiluri de vitamine si minerale,injectiile cu toxina butulinica.

Chiar si simplele proceduri de microdermabraziune, peelingurile chimice, mezoterapie se vor asocia cu creme medicale pentru a augmenta si intretine rezultatele. O persoana de 40 de ani va arata de 25-28 de ani, persoane de 50 de ani vor arata de 35 ani numai cu aceste masuri simple.

Dar care este beneficiul terapiilor antiaging? Nu numai ca persoana va arata mai tanara dar se va simti mai tanara, va fi mai competitiva, mai rezistenta la stres, datorita unui efect psihologic pozitiv.

Chiar daca persoana arata bine pentru varsta sa, trebuie sa tina cont ca  in timpul menopauzei, pielea va suferi un soc hormonal din cauza dezechilibrului specific acestei perioade. De aceea, un program special trebuie instituit in perioada de peri- si premenopauza.Acesta poate cuprinde peelinguri mai agresive,proceduri de laser,mezoterapie si biorevitalizare cu formule mai concentrate,injectii periodice cu acid hialuronic in anumite zone de suport sau zone cu hiperactivitate musculara.

Pacientii trebuie educati pt a intretine rezultatele obtinute, de aceea medicul estetician le va prescrie cele mai noi produse si creme aparute pe piata si va concepe un program de intretinere adaptat fiecaruia.

 

 

Dr. Taher Daniela

skinclinic.ro

Leave a Comment