Cum se Aplică în Mod Corect Ecranul Solar

Îți povesteam acum ceva vreme cum să alegi ecranul solar în funcție de tipul de piele. Dacă ai urmat toate sfaturile și ai cumpărat produsul potrivit, pentru a-ți asigura o protecție îndelungată trebuie să înveți cum se aplică în mod corect ecranul solar. Prin urmare, iată câteva indicații de care trebuie să ții cont înainte de a petrece toată ziua la soare:

Ordinea contează

Ecranul solar se aplică după crema hidratantă și alte tratamente pentru față, dar înainte de machiaj. Dacă nu te machiezi, ecranul solar este ultimul produs pe care trebuie să îl aplici pe piele. După ce ai aplicat alt tratament, este recomandat să aștepți în jur de 20-30 de minute înainte de a aplica ecranul solar, astfel încât produsele să nu interfereze. Ecranul solar trebuie să formeze un strat protector separat împotriva razelor ultraviolete. Așadar, orice alte produse ai folosi, ai grijă să nu le amesteci cu ecranul solar dacă vrei să își păstreze efectul maxim.

Așteaptă ecranul solar să își facă efectul

Dacă folosești un ecran solar chimic, este bine să aștepți în jur de 20-30 minute înainte de a ieși din casă, astfel încât filtrele UV să pătrundă în piele și să formeze un strat protector. În ceea ce privește ecranul solar fizic, în unele cazuri nu e nevoie să aștepți deloc. Produsele cu protecție solară care conțin dioxid de titan sau oxid de zinc își fac efectul imediat după aplicare. De obicei, din moment ce există ecrane solare care conțin atât filtre chimice, cât și fizice, este cel mai bine să aștepți în jur de 15-30 de minute înainte de expunere.

Aplică ecran solar în cantitate suficientă

Pentru a asigura o protecție adecvată, aplică 1/4 lingurițe de ecran solar pe toată suprafața tenului. Pentru față și gât, sunt suficiente 1/2 lingurițe de ecran solar. Cantitatea recomandată pentru suprafața corpului este de 2 linguri mai mari. Poate pare a fi multă loțiune, însă dacă nu ai un strat suficient de gros de protecție nu te poți bucura de protecție adecvată.

Acordă atenție mișcărilor

Tamponează ecranul solar în loc să îl întinzi pe piele. Acest lucru te ajută să reduci iritațiile și să te asiguri că ecranul solar este aplicat uniform pe toată suprafața pielii. Desigur, aplicarea uniformă înseamnă protecție uniformă care te ajută să nu te bronzezi cu pete dacă stai mult la soare. Această metodă redă consistența stratului și împiedică ecranul solar să se amestece cu alte produse de îngrijire.

Aplică ecranul solar de mai multe ori pe zi

Este recomandat să aplici ecranul solar o dată la două ore. Folosirea repetată este importantă mai ales dacă petreci mult timp afară, faci exerciții sau intri în apă să înoți. Transpirația, apa, uleiurile faciale și degradarea substanțelor active din produsele cu protecție solară în timpul expunerii la soare pot interfera cu nivelul de protecție al ecranului solar. De aceea, aplicarea repetată te ajută să nu rămâi nicio clipă neprotejat.

Aplicarea corectă a ecranului solar te ferește de efectele nocive ale razelor ultraviolete și scade riscul cancerului de piele. Pentru mai multe sfaturi despre cum să îți protejezi pielea și să o menții sănătoasă, te așteptăm la o consultație de dermatologie estetică.

 

Leave a Comment