Cum să vă curățați fața în funcție de tipul de piele

Curățarea feței nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire dacă dorim să ne păstrăm aspectul sănătos și strălucitor al pielii. Pentru că fiecare tip de ten necesită un tratament aparte, Skin Clinic v-a pregătit un ghid despre cum să vă curățați fața în funcție de tipul de piele.

Ten uscat

Curățarea feței în cazul pielii uscate este cea mai dificilă, pentru că apa și majoritatea soluțiilor demachiante usucă în general pielea. Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să eliminați apa din procesul de curățare și s-o înlocuiți cu o soluție micelară. Acest lichid ultra-delicat nu necesită clătire, acționând precum o loțiune tonică și împiedicând iritarea pielii. Ingredientele soluțiilor micelare îndepărtează machiajul și impuritățile fără a deshidrata pielea, contribuind la îngrijirea tenului.

Ten gras

Pentru că este predispus apariției impurităților, tenul gras necesită multă atenție pentru o curățare în profunzime a pielii. O soluție pentru eliminarea excesului de sebum este scrubul antibacterian pentru ten. Atunci când folosim scrubul, este indicat ca înainte de clătire să petrecem un minut de masaj ușor și circular al pielii, concentrându-ne asupra zonelor cu multă grăsime. De evitat sunt produsele foarte grase, bogate în ulei.

Ten mixt

Dacă ”zona T” (bărbia, nasul și fruntea) are un aspect uleios, dar pielea obrajilor este uscată, atunci înseamnă că aveți un tip de ten mixt.  În acest caz, rezistați tentației de a folosi loțiuni împotriva acneei. Proprietățile lor medicale pot deshidrata pielea obrajilor, accelerând totodată producerea excesului de sebum în zonele cu grăsime. În schimb, folosiți un gel spumant cu efect antimicrobian, aplicat pe toată suprafața pielii dimineața și înainte de culcare.

Ten sensibil

Piele sensibilă poate să fie foarte ușor iritată, mai ales atunci când experimentăm produse noi.  De aceea necesită un tratament special și atenție sporită la curățarea feței.  Sulful, coloranții și parfumul sunt elemente care trebuie neaparat evitate. Cel mai bine pentru un astfel de ten este să folosiți o cremă moale, pe bază de ulei, cu ingrediente liniștitoare precum mușețelul sau aloe vera. Aceste vor ține departe inflamația, înroșirea și senzația de uscare specifice pielii uscate și vor ajuta la îngrijirea tenului.

Ten cu acnee

Curățarea feței în cazul tenului cu acnee trebuie să urmărească curățarea porilor și înlăturarea impurităților, astfel încât orice tratament împotriva acneei să fie mai ușor de aplicat ulterior. Un gel spumant fără ulei, cu acid salicilic sau glicolic este ideal pentru acest tip de piele.

Pentru curățarea în profunzime a pielii, trebuie în primul rând să vă identificați tipul de ten și apoi să alegeți tratamentul corespunzător.

O consultație dermatologică vă poate ajuta să obțineți rezultate mai bune în ceea ce privește îngrijirea tenului, prin curățarea corectă a feței în funcție de tipul de piele.

Leave a Comment