Cum Alegem Ecranul Solar

Acum că a venit primăvara, a venit și timpul în care trebuie să ne protejăm pielea de razele ultraviolete ale soarelui. Deși multe persoane consideră că folosirea cremelor hidratante sau a fondului de ten le apăra de soare, ingredientele cu protecție solară pe care aceste produse le conțin nu sunt suficient de puternice. În plus, medicii dermatologi recomandă folosirea cremelor speciale pentru hidratare și aplicarea ulterioară a unui ecran solar.

Protecția pielii față de razele soarelui trebuie să devină o obișnuință pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru că împiedică îmbătrânirea prematură și uscarea pielii, dar mai ales pentru că previne cancerul de piele.

Ce este Ecranul Solar?

Ecranul solar este un produs care combină diverse ingrediente ce previn radiațiile ultraviolete să pătrundă adânc în piele. Radiațiile ultraviolete UVA și UVB deteriorează tenul, duc la îmbătrânirea prematură și cresc riscul de cancer la piele.

UVB se află în spatele arsurilor solare, pe când razele UVA penetrează mai profund pielea și sunt asociate cu apariția ridurilor și a semnelor de îmbătrânire.

Pentru o protecție sigură a pielii, este bine să alegem un ecran solar cu spectru larg care să ofere protecție anti UVA și UVB. Indicele de protecție SPF oferă informații despre UVB (acesta trebuie să fie minimum 30). Mai nou, indicele PDD arată gradul de protecție anti UVA (acesta trebuie să fie minimum 8).

Uneori, pacientii se plâng că pielea arată prea grasă sau prea albă și ecranul e prea evident. De aceea, ecranul trebuie lăsat să penetreze și trebuie aplicat prin tapotare și nu prin mișcări de masaj circular.

Alegerea cremelor cu ecran solar poate să fie dificilă. Un prim lucru de care tebuie să ținem cont este tipul și intensitatea expunerii la care ne așteptăm să fie supusă pielea noastră. Spre exemplu, dacă urmează să ne expunem la soare pentru doar câteva minute, un factor de protecție solară de 15, care filtrează aproximativ 93% din radiațiile ultraviolete ar trebui să fie suficient.

Un alt aspect pe care trebuie să îl urmărim când alegem ecranul solar este tipul de piele.

Ecran Solar pentru Pielea Uscată

Pielea uscată poate beneficia de efectul hidratant al ecranului solar. Există multe produse pentru protecție solară care folosesc ingrediente hidratante precum lanolină, uleiuri și siliconi. De obicei, produsele pentru protecție solară care au și efect de hidratare se regăsesc sub formă de cremă, loțiune, unguent, așa că urmărește acești termeni pe etichetă.

Ecran Solar pentru Persoane cu Melasmă sau Istoric de Cancer de Piele

Pentru pacienții cu melasmă, care au avut cancer de piele sau care au o piele extrem de sensibilă, este recomandat un factor de protecție solară ridicat, de 30 +, pentru protecție suplimentară. Întrucât majoritatea oamenilor nu aplică suficient de bine produsul pe suprafața pielii, reaplicarea după două ore petrecute în aer liber este deosebit de importantă.

Ecran Solar pentru Piele cu Alergii, Acnee sau Rozacee

Persoanele care suferă de alergii, acnee sau rozacee trebuie să evite produsele care conțin parfumuri sau conservanți cosmetici. Ecranele solare cu șanse foarte scăzute de a provoca reacții alergice sunt cele care conțin ingrediente cu factor fizic de protecție, care blochează razele soarelui să pătrundă în piele în loc să le absoarbă.

Pacienții cu alergii sau rozacee trebuie să evite ecranul solar care conține alcool, pe când cei cu acnee pot folosi acest tip de produs fără a agrava problema. Persoanele care se confruntă cu acnee trebuie să evite cremele cu protecție solară prea grase și bogate în uleiuri, alegând în schimb loțiuni ușoare.

Pentu a ne proteja piele corespunzător, factorul de protecție trebuie să fie adecvat tipului de ten și intensității expunerii. Pentru că alegerea ecranului solar implică un proces complex, este bine să apelăm la un medic specialist dermatolog care să ne ofere recomandările și tratamentele potrivite tenului nostru.

După ce ai făcut alegerea corectă a ecranului solar, este important să înveți cum se utilizează corect produsul. Iată toate indicațiile de care ai nevoie pentru aplicarea corectă a ecranului solar, prezentate în mai puțin de un minut:

Te așteptăm cu mare drag la clinica de estetică medicală Skin Clinic, cu multe sfaturi despre alegerea ecranului solar.

Leave a Comment