Cremele cu Retinol, esențiale pentru îngrijirea conturului ochiului

Conturul ochiului este cea mai sensibilă și, totodată, solicitată zonă a feței, pielea din jurul ochilor fiind de 4-5 ori mai subțire în comparație cu orice altă zonă a feței. Prin urmare, această zonă este săracă în colagen, elastină și celule adipoase. În plus, este extrem de solicitată, prin prisma faptului că nu mai puțin de 22 de mușchi asigură mișcările pleoapelor. Clipind zilnic de aproximativ 10.000 de ori, pentru a menține corneea hidratată, fibrele de colagen și elastină se deteriorează continuu și, astfel, pielea își pierde elasticitatea. Nici nu e de mirare că ridurile, cearcănele și orice alte semne de îmbătrânire și oboseală accentuată se instalează rapid în această zonă.

Îngrijirea tenului începe cu un consult dermatologic

În plus, schimbările apărute la nivelul pleoapei inferioare, odată cu trecerea pragului de 30 de ani, contribuie din plin la apariția pungilor de sub ochi și a ridurilor de expresie. De cele mai multe ori, această condiție este înrăutățită de alegerea unor tratamente anti-aging ineficiente. Iar asta se întâmplă atunci când un tratament cosmetic anti-îmbătrânire nu începe cu o vizită la un cabinet modern de dermatologie estetică, acolo unde un medic specialist este singurul care poate oferi o schemă personalizată de tratament. Chiar și atunci când este vorba despre o simplă cremă anti-aging, pentru că o alegere nepotrivită poate avea urmări negative.

Cu un simplu consult la o clinică modernă de dermatologie estetică, orice pacient poate afla diferența între o cremă hidratantă, care, în cel mai bun caz, poate oferi o ameliorare temporară a aspectului pielii, și o cremă anti-aging care să ofere rezultatele așteptate. O cremă anti-aging eficientă ar trebui să conțină, printre altele, acizi de fructe, vitamina A, vitamina C, acid hialuronic, polipeptide. Concentrația este un alt aspect important, pentru că, în funcție de elemente precum vârsta și tipul de piele, trebuie recomandată o cremă cu o anumită concentrație. De aceea, alegerea unei creme anti-aging nu este o alegere care trebuie lăsată la voia întâmplării.

Vitamina A, ingredient esențial pentru îngrijirea tenului

Retinolul, o formă a vitaminei A, este un ingredient crucial pentru produsele de îngrijire a tenului, iar asta prin prisma multiplelor efecte benefice pe care le are asupra pielii. Prezent în cremele anti-aging eficiente, Retinolul ajută la întinerirea pielii și la eliminarea ridurilor și a liniilor fine, a petelor de vârstă și a pigmentării neuniforme, înlăturând semnele îmbătrânirii premature. De asemenea, cremele cu Retinol sunt apreciate pentru că, grație proprietăților exfoliante, penetrează pielea în profunzime, stimulând astfel sinteza de colagen, netezind pielea și uniformizând culoarea acesteia.

Peste 40 de ani de studii de specialitate au demonstrat efectele benefice ale vitaminei A asupra tenului, arătând că, printre altele, Retinolul penetrează pielea în profunzime, stimulează regenerarea celulară și previne îmbătrânirea prematură, redă elasticitatea și fermitatea pielii, previne apariția de noi riduri, accelerează procesele enzimatice si celulare, pielea fiind capabilă de a se auto-regenera din interior.

Tratamentul anti-aging, doar la recomandarea dermatologului

Un tratament pe bază de creme anti-aging bogate în substanțe active, cum este Retinolul, trebuie început în jurul vârstei de 25 de ani, pentru a trata ridurile fine care apar destul de devreme în zona conturului ochilor. Pentru a hidrata pielea în profunzime, printre substanțele active trebuie să se regăsească și acidul hialuronic, dar și vitamina C. Început la timp și la recomandarea unui specialist în dermatologia estetică, un tratament personalizat pe bază de creme anti-aging menține aspectul sănătos și frumos al tenului, eliminând imperfecțiunile prezente și prevenind apariția altora.

Asta, desigur, în funcție de condiția actuală a pacientului, pentru că, atunci când ridurile, cearcănele și pungile de sub ochi sunt profunde, o simplă cremă anti-aging nu poate rezolva problema, oricât ar fi de performantă. Din fericire, un cabinet modern de dermatologie estetică poate oferi tratamente cosmetice complexe, care să îmbine cremele pe bază de Retinol cu alte proceduri inovative, pentru obținerea unor rezultate mult mai rapide. O astfel de procedură este peeling-ul chimic superficial, care, combinat cu cremele pe bază de Retinol, oferă, în 3-4 săptămâni, rezultatele pe care cremele medicale le oferă în 3-6 luni, grație substanțelor active care se regăsesc în compoziție.

Leave a Comment