Crema pentru riduri: cea mai IEFTINA si EFICIENTA

Crema pentru riduri la indemana oricui

Crema pentru riduri RETIN A este pana in acest moment, singura crema cu efecte anti-age dovedite. Cum? Prin inhibarea colagenazei, enzima care produce degradarea colagenului dermic, si prin  sinteaza de colagen tanar care va face ca pielea sa fie mai ferma, mai elastica si mai rezistenta, cu riduri mai putin vizibile.
Retin A este de fapt o crema  pe baza de vitamina A (forma acida a acesteia), care a fost folosita initial pentru tratamentul acneei. A fost descoperita in 1967 si este folosita in dermatologia cosmetica de mai bine de 20 de ani. Pacientii cu acneea adultului au observat dupa cateva luni de tratament cu aceasta crema pentru riduri ca pielea lor arata intinerita. Cercetarile clinice si histologice au confirmat acest lucru.
Intradevar, persoanele care folosesc cu consecventa  acest tratament, arata cu 10 – 15 ani mai tinere cu conditia sa fie inceput la varsta de maximum 30 – 35 de ani.
Cum se foloseste crema pentru riduri Retin A? De multe ori, pacientii trebuie ghidati in timpul tratamentului pentru ca acest tip de crema este iritanta si majoritatea tind
sa abandoneze din cauza efectelor adverse. Seara, curata-ti fata cu un lapte demachiant, de preferinta medical, uscati bine pielea, si aplicati o cantitate cat un bob de mazare evitand colturile gurii, nasului, conturul ochilor, gatul. In prima saptamana, e mai bine sa o folositi numai de 2 – 3 ori pentru a evita efectele adverse. In a doua saptamina puteti incerca sa o aplicati in fiecare seara. Dupa 6 – 8 saptamani pielea va arata altfel: va avea o culoare sanatoasa, va fi ferma, cu riduri, pori si pete pigmentare atenuate. Dimineata se aplica un ecran solar cu indice de protectie adecvat, minimum 30. Rezultatul complet va fi obtinut dupa 6 luni- 1 an de zile, dupa care puteti folosi aceasta crema de 2 ori pe saptamina pentru mentinerea efectului.
Nu folositi Retin A daca sunteti insarcinata sau alaptati.
Nu folositi aceasta crema daca aveti eczema faciala, acnee rozacee, dermita periorala sau orice fel de rana sau inflamatie locala, sau alergie la ingrediente. De asemenea nu se recomanda folosirea ei daca va epilati.
Efectele adverse pot fi: piele uscata, roseata, mancarime, senzatie de arsura, modificarea temporara a culorii pielii, cresterea sensibilitatii la soare, iritatia oculara, aparitia de bule cu lichid, cruste, edemul facial. Nu uitati ca aceasta crema este de fapt un acid.
Pentru a-si pastra proprietatile se recomanda sa o depozitati intr un loc racoros pina la 4 luni de zile dupa ce ati deschis-o.
Retin A poate fi folosita si de barbati cu rezultate spectaculoase. De asemenea este foarte eficienta pentru vergeturile recente ( a nu se aplica daca sunteti insarcinata sau alaptati). Este indicata si pentru tratmentul ridurilor din jurul ochilor dar sub indrumarea unui dermatolog.

Evitati expunerea la soare sau lampi UV pe timpul tratamentului.

Dr. Daniela Taher

http://skinclinic.ro/

COMMENTS

Leave a Comment