5 acizi benefici pentru piele

Acizii sunt acel gen de ingredient care poate realiza o mulțime de lucruri: netezire, iluminare, creare de fermitate, dar care, în același timp, poate fi tolerat, în cantități mici, de toate tipurile de piele. Hidroxiacizii slabi stimulează lipiciul celular, determinând celulele moarte ale pielii să se unească între ele, încurajând exfolierea și dezvăluind celulele sănătoase și tinere ale pielii.

În concentrații medii sau mari, hidroxiacizii pot acționa, de asemenea, dincolo de suprafața pielii, în straturile epidermice și dermice, pentru a furniza rezultate suplimentare, cum ar fi stimularea producției de colagen, depigmentarea și suprimarea melaninei. În continuare, va prezentăm 5 dintre acizii cei mai benefici pielii: acidul salicilic, acidul glicolic, acidul lactic, acidul hialuronic și acidul ascorbic.

Acidul salicilic tratează acneea și punctele negre

Acesta este, probabil, acidul cu care sunteți destul de familiarizați, deoarece poate fi găsit în foarte multe produse pentru tratamentul acneei. Acidul salicilic este derivat din scoarță de salcie și este un beta-hidroxiacid. Acidul salicilic are multe beneficii, printre care proprietatea de a fi anti-bacterian, anti-inflamator, anti-acneic și exfoliant, ajutând la slăbirea celulelor moarte ale pielii, pentru a calma porii și a elimina punctele negre. În general, este mai potrivit persoanelor cu pielea mai grasă și predispusă spre acnee, dar poate fi, de asemenea, o opțiune pentru persoanele cu ten normal sau uscat, care au, uneori, probleme cu tenul. Acidul salicilic poate fi eficient în aproape orice formă: geluri de curățare, loțiuni, creme, tampoane, etc. Există, de asemenea, fonduri de ten care conțin acid salicilic și care pot reduce strălucirea pe tot parcursul zilei și, de asemenea, pot trata acneea.

Acidul glicolic, esențial pentru exfoliere

Din ce în ce mai popular în rândul specialiștilor, acidul glicolic este un alfa-hidroxiacid derivat din trestia de zahăr, care se regăsește în foarte multe produse cosmetice. La fel ca acidul salicilic, acidul glicolic este potrivit pentru persoanele cu tenul gras sau predispus la acnee, dar beneficiile sale pot fi într-adevăr folositoare oricărui utilizator. Toate tipurile de piele pot beneficia de utilizarea regulată a acidului glicolic, deoarece acesta are o moleculă minusculă, care dizolvă ușor pielea moartă. Este o opțiune mai blândă decât un scrub abraziv, proprietătile sale exfoliante ajutând la iluminarea petelor întunecate, reducerea liniilor fine și netezirea texturii pielii, fiind eficient în aproape orice formă.

Acidul lactic, hidratare și netezirea ridurilor

Acidul lactic este un alt alfa-hidroxiacid exfoliant și este un acid mai blând chiar și decât acidul glicolic. Este derivat din lapte și de aceea conține elemente hidratante care lipsesc altor acizi exfolianti, lucru care îl face ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă și pentru cele care vor să reducă hiperpigmentarea și liniile fine.

Acidul hialuronic, hidratare, fermitate, luminozitate

Când auzim “acid”, ne gândim automat la ceva care exfoliază, dar nu este cazul acidului hialuronic, care are ca scop principal hidratarea și nu este de mirare că este unul dintre cele mai apreciate tratamente din ultimii ani. Acidul hialuronic este umectant, ceea ce înseamnă că ajută pielea să atragă și să rețină umezeală. El ajută la întărirea barierei pielii, astfel încât aceasta să fie mai moale, mai fină și cu aspect mai plin. Stimulând vitalitatea pielii și fiind un ingredient anti-aging foarte eficient, se regăsește atât sub formă de injecții cu acid hialuronic, cât și sub formă topică sau ca suplimente orale.

Acidul ascorbic, antioxidant pentru toate tipurile de piele

Nu vă lăsați influențați de nume, pentru că, până la urmă, acidul ascorbic este, de fapt, într-o formă anume, vitamina C. Acesta este un antioxidant minunat, care reduce liniile fine şi luptă împotriva radicalilor liberi, acționând, de asemenea, şi ca agent de strălucire, estompând petele întunecate. Acidul ascorbic este folositor tuturor, așa că oricine poate beneficia de proprietăţile sale minunate, indiferent de tipul de piele pe care îl are.

Leave a Comment