11 sfaturi care îți mențin pielea fermă

Pielea începe să se lase atunci când cantitatea de colagen și elastină scade. Reducerea elasticității pielii este un proces natural inevitabil care se produce cu înaintarea în vârstă, însă există numeroși factori externi care grăbesc acest proces. Chiar dacă tenul nostru îți perde fermitatea cu trecerea timpului, există câteva ingrediente, nutrienți și obiceiuri zilnice care ne ajută să amânăm îmbătrânirea pielii.

1. Stimulați Producția de Colagen și Elastină

Elastina este cea mai bună armă împotriva ridurilor regăsită în mod natural în pielea noastră. Vestea proastă este că încetează să mai fie produsă după ce ajungem la pubertate. Totuși, putem să restimulăm producția de elastină prin folosirea zilnică a cremelor sau a serurilor care conțin retinoizi.

Fără colagen, pielea este destinată să aibă aceeași textură ca o geantă veche de piele. Din fericire, există o cale de a stimula producția de colagen: retinoizii. Forma fără prescripție, retinolul, începe să aibă efecte vizibile în 6 luni. Tratamentul cu retinoizi eliberat cu prescripție este mai puternic, însă și mai iritant.

2. Protejează-ți zona ochilor

Elasticitatea pielii este foarte sensibilă în zona din jurul ochilor, de aceea ar trebui să o protejăm zilnic. Ochelarii de soare mari ajută la protecția împotriva razelor ultraviolete. De asemenea, retinolul acționează eficient și în această situație.

3. Protecție solară

Soarele chiar este cel mai mare dușman al pielii. Expunerea îndelungată afectează producerea de colagen și elastină. Totuși, nu e nevoie să te ascunzi într-o peșteră pentru a-ți feri pielea de soare. Dacă aplici corect ecranul solar în fiecare dimineață, poți petrece timp la soare fără probleme. Este foarte important să alegi ecranul solar în funcție de tipul de ten.

 4. Luptă Împotriva Radicalilor Liberi

Antioxidanții sunt super-eroii îngrijirii pielii. Ei îți proteșează pielea de toți factorii nocivi din mediu, precum radicalii liberi. În plus, blochează elastaza care distruge elastină. Alege produse care conțin diferiți antioxidanți. Cremele care conțin peptide și vitamina C în concentrație de 15%  ajută pielea să își recapete fermitatea.

5. Hidratare

Cremele hidratante protejează piele împotriva radicalilor liberi. Deshidratarea duce la stres oxidativ, care generează radicali liberi. Tot ce trebuie să faci este să folosești produsele potrivite pielii tale. Colesterolul, ceramidele, acizii grași esențiali și niacinamida sunt printre cele mai bune ingrediente.

6. Relaxează-ți Gâtul

Când ești la sală, este perfect normal să transpiri și să gâfâi, doar nu îți încorda gâtul. Multe femei fac această greșeală în timpul efortului fără să își dea seama. Încordarea mușchilor pot face pielea să se lase în timp.

7. Nu Fuma

Fumul distruge colagenul și elastina și scade nivelul de estrogen, necesar pentru a menține pielea fermă. Substanțele toxice pe care acesta le conține îngreunează regenerarea celulelor pielii și duce la îmbătrânirea prematură a tenului.

8. Alege o alimentație sănătoasă

Studiile arată că nivelul scăzut de vitamina C și zinc, alături de alți nutrienți esențiali pielii, inhibă abilitatea de regenerare a pielii. Pentru sănătatea pielii tale, mănâncă mai mult pește cu grăsimi (precum somon), legume verzi, migdale și nuci. De asemenea, bea mult ceai verde.

9. Ignoră-ți poftele

Probabil nu îți dorești să auzi asta, dar unii experți consideră că supradoza de zahăr ( și sirop de porumb, dextroză, și concentrat de sucuri de fructe duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Zahărul din sânge formează molecule dăunătoare care poartă denumirea de glicare avansată și care slăbesc producția de colagen și elastină.

10. Urmează Tratamente Speciale

Un medic dermatolog îți poate oferi tratamente speciale pentru recăpătarea fermității pielii,  cum ar fi câteva ședințe de radiofrecvență sau ultrasunete microfocusate, mezoterapie cu DMAE. Pentru zona ochilor se poate folosi laserul fracționat sau plasmă. Există o tehnică specială de folosire a anumitor tipuri de fillere cum ar fi Radiesse, care te ajută la redobândirea tonusului brațelor, gatului și decolteului. De asemenea, se poate opta pentru folosirea de fire tensoare. Medicul specialist te poate ghida in alegerea procedurilor sau combinațiilor de tratamente.

Nu îți lăsa pielea să îmbătrânească înainte de vreme și păstreaz-o mereu fermă. Dacă vrei să afli cele mai potrivite metode de îngrijire facială pentru tenul tău, te așteptăm la o consultație la clinica de estetică medicală Skin Clinic.

Leave a Comment